De kosten voor het ontstoppen van een riool kunnen variëren en zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. Waaronder de ernst van de verstopping, de locatie van de verstopping en de bereikbaarheid van het riool. Het komt regelmatig voor dat een riool verstopt raakt door een ophoping van vet, het weggooien van vochtige doekjes of door andere hygienische producten. Dit kan relatief sneller opgelost worden dan dat er een wortel van een boom de riolering doorboort en dichtknijpt. Wanneer dat gebeurt dient er met een camera een inspectie uit te voeren zodat het probleem gesignaleerd kan worden. Hier moet de rioolbuis worden uitgegraven en de wortel verwijderen. Ook wordt de rioolbuis deels vervangen of gerepareerd. Je kunt je voorstellen dat zoiets meer kost dan het enkel doorspuiten van de leidingen.

Gemiddelde kosten van een verstopt riool

De gemiddelde kosten voor het ontstoppen van een riool in Breda ligt tussen de €100,- en €250,-  

De kosten op een rij:

Ontstoppen van het riool van kleinere verstoppingen die verholpen kunnen worden met een hogedrukspuit: €115,- inclusief voorrijkosten.

Ontstoppen van een riool waarbij de verstopping dieper ligt en we met een camera de verstopping moeten opzoeken: €149,-

Reparatie van het riool: vanaf €149,- afhankelijk van de schade en de locatie.

Het is verstandig om tijdig te bellen. Ook is er een algemene opmerking van belang. Er zijn veel cowboys in deze markt, vraag dus vooraf wat het kost! Bij ons kun je ook enkel via PIn betalen en krijg je een officiële factuur.

Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert over de aard van de verstopping en de locatie ervan, zodat we een nauwkeurige offerte kunnen verstrekken. 

Houd er rekening mee dat het belangrijk is om op tijd een professional in te schakelen om de verstopping veilig en effectief te verwijderen, om verdere schade aan het riool te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *